Windows 8.1 Update 1 klaar voor Patch Tuesday

Microsoft heeft de Windows 8.1 Update 1 afgerond en is bezig met de voorbereidingen om de patch op 8 april overal beschikbaar te maken.

  • Microsoft heeft de Windows 8.1 Update 1 vrijgegeven voor productie. Intern wordt de patch aangeduid als Windows 8.1 Spring Update.

    Hij is ontworpen om Windows 8.1 interessanter en vertrouwder te maken voor gebruikers die liever navigeren met een muis dan via het aanraakscherm.

    De komst en functionaliteiten van de Windows 8.1 Update 1 lekten maanden geleden al uit. De eerste testversies waren al weken verkrijgbaar, maar de definitieve RTM-versie is nog niet verkrijgbaar op internet. Tijdens het Mobile World Congress maakte Microsoft voor het eerst iets publiekelijk bekend over de aanstaande update.

    Nieuwe functies
    Windows 8.1 Update 1 voegt een titelbalk toe aan de bovenkant van de Windows Store-apps, nieuwe contextmenu's onder de rechtermuisknop, een zoekfunctie en powerknop in het startscherm. Daarnaast bevat de update een compatibiliteitsmodus voor Internet Explorer 8 in Internet Explorer 11 -
    eerder bekend geworden als IE11 Enterprise Mode. 

    Windows 8.1 Update 1 heeft een kleinere voetafdruk (1 GB RAM-geheugen en 16 GB opslagruimte), wat fabrikanten in staat stelt om Windows 8.1 met de update op kleinere, goedkopere tablets te installeren.

    Bureaublad
    Met Windows 8.1 start het systeem, volgens verschillende artikelen, direct op naar het bureaublad op nieuwe pc's en apparaten zonder aanraakschermen. Gebruikers die upgraden van 8.1 naar 8.1 Upgrade 1 zien de instellingen niet veranderen. Als je wil opstarten naar het bureaublad moet je dit handmatig aanpassen.

    WZor weet te melden dat het de RTM-versie gecompileerd is op 21 februari en goedgekeurd op 26 februari. De volgende stap voor Microsoft is om de software en activatiecodes te verspreiden aan de fabrikanten voor nieuwe systemen.

    Patch Tuesday
    Verder heeft Microsoft de aanvullende Windows Server 2012 R2 Update 1 doorgespeeld aan de productie. Het bedrijf bevestigde vorige week dat de update zowel naar de server als de cliënt komt.

    Het is de bedoeling van Microsoft om Windows 8.1 Update 1 voor MSDN-leden vanaf 2 april beschikbaar te maken. Dat beweert Paul Thurrott van Windows SuperSite. Het grote publiek moet tot 8 april (Patch Tuesday) wachten om via Windows Update de laatste versie van het besturingssysteem binnen te halen.

    De verwachting is dat Microsoft na Windows 8.1 Update 1 later dit jaar met nog minimaal één update komt. Deze plannen zijn echter nog niet definitief.

    Bron: ZDNet

Copyright CcReturn by Luc Baert 2013 - 2022