UPC- en Telenetklanten kunnen in 2015 gratis internetten via wifispots VS en EU

Klanten van UPC en Telenet kunnen volgend jaar gratis gebruikmaken van miljoenen wifispots in diverse Europese landen en in de VS. Liberty Global heeft onder ander een overeenkomst met Comcast gesloten om publieke en thuis-hotspots open te stellen voor elkaars klanten.

Liberty Global houdt dit jaar interne testen voor het openstellen van wifispots buiten Nederland en België, en volgend jaar moet de mogelijkheid naar klanten van de internetgigant komen. In de praktijk zal dat betekenen dat abonnees van UPC en Telenet straks in diverse Europese landen en in een groot aantal Amerikaanse steden en gebieden gratis via opengestelde wifispots van gebruikers en publieke hotspots kunnen internetten.

Wanneer de mogelijkheid precies aangeboden wordt, kan Bert Holtkamp van Liberty Global nog niet zeggen tegen Tweakers: "Het zal in ieder geval in 2015 zijn. In de VS kun je dan internetten via wifi-hotspots in het dekkingsgebied van Comcast, zoals in San Francisco, Washington, Chicago en Boston." Volgens Holtkamp gaat Liberty ook het verbinden met wifispots in andere Europese landen mogelijk maken.  Het bedrijf is met UPC onder andere actief in Nederland, Ierland, Oostenrijk en Polen, met Telenet in België, met UnityMedia in Duitsland en met Virgin in het Verenigd Koninkrijk. Liberty is bovendien bezig met de overname van Ziggo in Nederland: als die overname afgerond wordt zouden ook die klanten de mogelijkheid tot internationaal wifispot-gebruik krijgen.

"Je kunt straks bijvoorbeeld als abonnee met de publieke hotspots van de Londonse metro verbinden", zegt Holtkamp, "De bedoeling is om het zo makkelijk mogelijk te maken, met automatische log-on, net als in Nederland." In de VS heeft Comcast drie miljoen Xfinity wifi-hotspots die straks opengesteld worden voor UPC- en Telenetklanten. Via zijn diverse providers heeft Liberty Global meer dan 2,5 miljoen wifispots in Europa.

Comcast hotspots Xfinity

Bron: Tweakers

Copyright CcReturn by Luc Baert 2013 - 2022