Nieuwe Office-versie krijgt donkere kleurstelling en Clippy-achtige assistent

Microsoft heeft aan bevriende partijen een Technical Preview gegeven van een nieuwe Office-versie, zo meldt The Verge. Het kantoorpakket zou onder andere een optioneel donker kleurenthema bieden en een 'Clippy-achtige' helpfunctie tonen.

De assistent biedt de gebruiker een zoekfunctie aan als de roemruchte Clippy-paperclip uit oudere Office-versies. Ook moet de assistent de gebruiker op weg helpen met bepaalde Office-functionaliteit. De assistent zou echter minder opzichtig opereren, door uitsluitend een icoon en invoerveld vlak boven de Office Ribbon-toolbar te tonen. Microsoft biedt de zogeheten Tell Me-helper al langer aan in zijn Office Online-webapps.

Volgens The Verge komt Microsoft in de komende Office-versie ook met een donker kleurenthema. Dit moet het contrast met het veelal witte werkscherm vergroten. De komst van een donker kleurenthema zou een veelgehoorde wens zijn onder Office-gebruikers. Overigens blijven er ook lichtere kleurenthema's beschikbaar.

De Technical Preview biedt ook het automatisch roteren van afbeeldingen op basis van metadata in een foto. Daarnaast krijgt Outlook de mogelijkheid om e-mails te synchroniseren voor een bepaalde periode, van een dag tot twee weken. De huidige Outlook-uitvoering biedt alleen een maand aan.

Microsoft gaat de vernieuwde Office vermoedelijk aanbieden aan Office 365-abonnees. Wanneer 'Office 16' beschikbaar komt, is nog niet duidelijk.

Bron: Tweakers

Copyright CcReturn by Luc Baert 2013 - 2022