Microsoft en Dropbox slaan handen in elkaar

Microsoft gaat een partnership aan met Dropbox. De Office-producten zullen verregaand geïntegreerd worden in de clouddienst.

Microsoft en cloudspecialist Dropbox gaan ervoor zorgen dat Dropbox-klanten binnenkort direct toegang krijgen tot de Office-programma’s en dat ze Office-bestanden vanuit Dropbox zullen kunnen bewerken.

Dropbox heeft de samenwerking aangekondigd op zijn blog en laat weten dat het bedrijf nu al “ruim 35 miljard Office-documenten, spreadsheets en presentaties opslaat”.De nieuwe mogelijkheden komen beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers die een smartphone of tablet met iOS of Android hebben. Microsoft zegt dat een en ander samen met “de volgende updates voor Office voor iOS en Android” zal uitgerold worden.

Ook voor Dropbox for Business
Ook Dropbox for Business-gebruikers
krijgen toegang tot de nieuwe functionaliteit. Dat zou volgens Microsoft in “de eerste helft van 2015” zijn.Voor volgend jaar heeft Dropbox een integratie tussen de Dropbox-website en Office Online op de agenda staan. En in de “komende maanden” komt er een nieuwe Dropbox-app voor Windows Phone en Windows-tablets.

Thuis beginnen, onderweg afwerken
Met de nieuwe functies kan je bijvoorbeeld Office-documenten aanpassen op de mobiele Dropbox-app en alle veranderingen synchroniseren over al je apparaten. Je kunt bijvoorbeeld thuis beginnen aan een document en het onderweg  afwerken, alle veranderingen worden automatisch opgeslagen op Dropbox.
Het wordt ook mogelijk om Dropbox-bestanden in Office te openen en nieuwe bestanden naar Dropbox op te slaan. Alle documenten worden gesynchroniseerd zonder de Office-app te verlaten. Daarnaast kan je Dropbox-links delen vanuit Office, je kunt bijvoorbeeld een document verzenden door de Dropbox-link door te sturen naar je correspondent. 

Bron: ZDNet

Copyright CcReturn by Luc Baert 2013 - 2022