Windows 10 ondersteunt standaard FLAC en MKV-bestanden

Windows 10 zal standaard niet alleen MKV-bestanden ondersteunen, maar ook FLAC-bestanden zijn zonder extra software af te spelen. Daarmee lijkt Microsoft tegemoet te komen aan mediafanaten.

FLAC is kort voor Free Lossless Audio Codec en wordt gebruikt om de bestandsgrootte van muziek met 30 tot 50 procent te verkleinen. Als het bestand gedecomprimeerd wordt, wordt de originele grootte hersteld en zo ook alle data. FLAC is daardoor lossless: er gaat geen kwaliteit verloren, zoals bij bijvoorbeeld MP3-bestanden wel het geval is.

Het afspelen van FLAC-bestanden is in Windows al wel mogelijk, maar daarvoor is extra software vereist. Doordat Microsoft deze software nu zelf integreert kunnen alle applicaties zonder extra benodigdheden FLAC-bestanden afspelen.

Eerder werd al duidelijk dat Microsoft ook de populaire MKV-container zal ondersteunen in Windows 10.

Eind oktober werd al bericht dat een vroege versie van Windows 10 standaard de mogelijkheid biedt om Matroska-bestanden af te spelen. Microsoft bevestigt nu dat de container inderdaad ondersteund zal worden.
De vondst werd gedaan door Neowin, in build 9860 van Windows 10 preview blijkt Media Player de mogelijkheid te bieden om MKV-bestanden af te spelen. Nu wordt door Microsoft's Gabriel Aul bevestigd dat Media Player in Windows 10 inderdaad ondersteuning biedt voor de container.

Momenteel verloopt het afspelen van .MKV-bestanden nog niet zonder problemen. Als je een dergelijk bestand opent, wordt vermeld dat het niet wordt ondersteund. Klik je echter door, dan wordt het bestand gewoon afgespeeld. Het is aannemelijk dat Microsoft de plooien voor de officiële lancering van Windows 10 zal gladstrijken.

Bron:Techzine

Copyright CcReturn by Luc Baert 2013 - 2022