Google-app op Android antwoordt in het Nederlands

De zoek-app van Google op Android heeft ondersteuning voor het geven van antwoorden in het Nederlands. Andere functionaliteit van de applicatie, zoals het zetten van wekkers of instellen van herinneringen, werkt vooralsnog niet in het Nederlands.

Google heeft de functionaliteit donderdagavond stilletjes geïntroduceerd in het Nederlands, zo ontdekte Android Planet. Nu geeft de Google-app antwoord op vragen als 'wie is de premier van Nederland', 'hoe warm is het in Amsterdam' en 'hoe laat is het in San Francisco'. Daarbij lijkt dezelfde stem te worden gebruikt als die van de Nederlandstalige Google Maps.

Functionaliteit van Google Now werkt nog niet in het Nederlands. Zo is het nog niet mogelijk om Google Now opdracht te geven om iemand te bellen of om een afspraak in de agenda te plaatsen. Ook is het nog niet mogelijk om Google Now opdracht te geven om naar een bepaalde plaats te navigeren. Mogelijk komt die functionaliteit later nog.

Eerder introduceerde Google al ondersteuning voor het Nederlands bij het inspreken van opdrachten, maar de Google-stem gaf daarbij geen antwoord. Op iOS geeft Google nog geen antwoord op vragen in het Nederlands, maar worden alleen zoekresultaten getoond.

Google Now

Bron: Tweakers

Copyright CcReturn by Luc Baert 2013 - 2022