Windows 7-gebruikers ervaren problemen met Windows Update

Vanaf afgelopen weekend ervaart een deel van de Windows 7-gebruikers problemen met het updaten van hun besturingssysteem. Windows Update kan voor hen niet zoeken naar updates en geeft een foutmelding. De oorzaak ligt misschien bij een verlopen datum.

Maandag verschenen meldingen over het weigeren van Windows 7 om nieuwe updates te zoeken. Ook op Gathering of Tweakers maakten gebruikers melding van het probleem. De foutmelding die Windows Update geeft, is: "Er kan momenteel niet naar updates worden gezocht, omdat de Windows Update-service niet actief is. U moet uw computer mogelijk opnieuw opstarten." Niet iedere Windows 7-gebruiker krijgt de foutmelding.

Computerworld herleidt het probleem tot een verlopen datum voor de update, die op 3 december stond en die niet was bijgewerkt door Microsoft. Niet bekend is wanneer het bedrijf met een fix komt. In de tussentijd kunnen gebruikers tijdelijk de datum van hun besturingssysteem aanpassen naar een moment vóór 3 december. Als alternatief kunnen ze bij de update-instellingen de optie "Updates voor Microsoft-producten ontvangen en zoeken of nieuwe optionele Microsoft-software beschikbaar is tijdens het uitvoeren van een update van Windows" uitschakelen.

Bron: Tweakers

Copyright CcReturn by Luc Baert 2013 - 2022