Facebook komt met database met rechtenvrije muziek voor video's

Facebook heeft een database met rechtenvrije muziek en geluidseffecten gemaakt, die gebruikt kunnen worden bij video's op het sociale platform. De database moet het onrechtmatige gebruik van nummers met auteursrecht tegengaan.

De Facebook Sound Collection is aangekondigd op een informatiepagina van Facebook voor contentmakers. De muziek en geluidseffecten moeten de gebruikers die content maken, helpen bij het kiezen van geschikte nummers bij hun video's.

In de database zijn volgens Facebook duizenden geluidsfragmenten te vinden. De lijst met muzieknummers kan met een zoekfunctie doorzocht worden of worden gefilterd op genre, sfeer, lengte en het soort vocalen. De geluidseffecten kunnen worden gefilterd op categorie of lengte. Alle nummers zijn binnen de website af te spelen of als .m4a-bestand te downloaden.

De database is onderdeel van een rits mogelijkheden die Facebook vorige maand heeft geïntroduceerd om het leven van contentmakers te vergemakkelijken. Daarbij heeft Facebook ook de Creator-app uitgebracht, die tot op heden alleen voor iOS beschikbaar is, al wordt er gewerkt aan een Android-versie.

Bron: Tweakers

Copyright CcReturn by Luc Baert 2013 - 2022