Getest: Google nieuwe experimentele foto-apps

Google rolde verschillende experimentele apps uit. Hoe goed werken de video- en selfie-applicaties?

Google lanceert een nieuwe reeks apps die in de achtergrond gebruik maken van experimentele technologie. De zogenaamde ‘appsperiments’ maken gebruik van objectherkenning, stileringsalgoritmes en efficiënte beeldencoding. De eerste drie appsperiments van Google kan je gebruiken om een video om te toveren tot een stripverhaal, automatische selfies te maken en een video te remixen.

Scrubbies

In Scrubbies swipe je naar links of rechts om vooruit en achteruit te spoelen. Op deze manier maak je een remix van je video waarin je de belangrijkste onderdelen van je filmpje in de verf zet. Scrubbies is momenteel de enige appsperiment die alleen voor iOS beschikbaar is. Wel laat Google weten dat het rekening houdt met jouw feedback om te bepalen welke technologie het bedrijf in de toekomst ontwikkelt. Krijgt Google veel positieve reacties op Scrubbies, dan kan een volwaardige app voor iOS en Android volgen.

Storyboard

Met Storyboard creëer je een stripverhaal van je video’s. Selecteer een video van je smartphone, Google Foto’s of een andere locatie en wacht tot Storyboard het filmpje geladen heeft. Tijdens onze tests duurde het vrij lang alvorens de app klaar was met het verwerken van de beelden. De app lijkt zelfs even te blijven hangen.

Eenmaal Storyboard de nodige data heeft verwerkt, is het resultaat gelukkig erg leuk. De app maakt – net zoals in een stripboek – kadertjes aan, waarin je foto’s van je video kan zien. Storyboard gebruikt een filter om deze foto’s er zoals in een stripverhaal uit te doen zien. Swipe naar beneden om een nieuw effect te bewonderen. De filters variëren van zwart-wit tot kleurpotlood. Eenmaal de initiële verwerking is gebeurd, hoef je gelukkig niet lang te wachten om de verschillende effecten te bewonderen.

Selfissimo

Selfissimo bestaat voor zowel Android als iOS. De selfie-app maakt zwart-witbeelden automatisch wanneer je een nieuwe pose aanneemt. Wanneer je voldoende selfies hebt gemaakt, tik je op het scherm om te stoppen. Selfissimo toont de verschillende afbeeldingen in een retrojasje en geeft je de kans om het resultaat te downloaden.

De app werkt snel en vlot, al reageerde Selfissimo niet altijd onmiddellijk wanneer ik de fotosessie wilde stopzetten. Resultaat: foto’s van mijn hand die naar het scherm rijkt. De app is luchtig en ideaal voor selfieliefhebbers, al voegt hij naar mijn mening niet veel toe aan bestaande selfie- en filterapps.

Bron: TechPulse

Copyright CcReturn by Luc Baert 2013 - 2022