Windows 10 October 2018 Update is vanaf nu beschikbaar

Microsoft begint met het uitbrengen van de Windows 10 October 2018 Update. De tweede grote update van dit jaar bevat verschillende vernieuwingen, waaronder de Your Phone-app en verbeteringen voor Timeline.

Microsoft gaat de Windows 10 October 2018 Update gefaseerd verspreiden over alle gebruikers in de komende weken. Gebruikers die hem zo snel mogelijk willen downloaden, wordt aangeraden om handmatig te controleren op updates via de Update-functie van Windows. De betreffende update is Windows 10 build 17763 en de Windows-versie gaat omhoog naar 1809.

Bij het verspreiden van de April-update gebruikte Microsoft machinelearning om te voorspellen op welke systemen de update geïnstalleerd kan worden zonder problemen en de Windows-maker zegt dit met de October-update nog meer te willen doen. Net als bij de April-update zal Microsoft tijdens het updaten van computers wereldwijd gegevens verzamelen en aanpassingen maken als er problemen opduiken.

In een blogpost heeft Microsoft uiteengezet welke wijzigingen de October 2018 Update allemaal bevat. Nieuw is onder andere een cloudfunctie voor het klembord, zodat kopiëren en plakken werkt over meerdere gesynchroniseerde apparaten. Verder voegt Microsoft Timeline-extensies toe voor Chrome en Firefox en is de Your Phone-app onderdeel van de release. Die applicatie werkt met Android- en iOS-telefoons en maakt het bijvoorbeeld mogelijk om snel foto's te synchroniseren, of sms'jes te sturen vanuit Windows.

Bron: Tweakers