Windows 10 oktober-update wordt gestaakt door ontbrekende bestanden na installatie

Recentelijk werd de oktober-update van Windows 10 nog gelanceerd, de uitrol volgde meteen. Helaas komt daar nu een einde aan door bestanden die plotsklaps van computers zijn verdwenen na de installatie.

 

Inmiddels is het een tweejaarlijks ritueel, het installeren van een grote update voor Windows 10. Niet al te verrassend kwam Microsoft vorige week tijdens zijn Surface evenement in New York met de aankondiging dat de oktober-update per direct beschikbaar was. Leg er in dit geval de nadruk op dat dit het geval was. In een nieuw bericht op het Microsoft supportforum heeft het bedrijf namelijk laten weten de update per direct stop te zetten.

In het bericht staat vermeld dat de update met versienummer 1809, ofwel de oktober-update voor Windows 10, per direct is stopgezet. Dit komt omdat er vanuit verschillende hoeken berichten verschenen over missende bestanden na installatie. In sommige gevallen ging het om enkele bestanden, maar ook kwamen er verschillende berichten binnen over een volledig geleegde documentenmap. Volgens gebruikers die de update installeerden ging het echter niet enkel om de bestanden, ook verschenen er verscheidene meldingen over programma’s die na de installatie plotsklaps verdwenen waren.

Controleer je bestanden

Mocht je de update al geïnstalleerd hebben, dan is het zeker aan te raden om je bestanden even te controleren. Mocht er iets missen, dan is het verstandig om met Microsoft contact op te nemen, zo schrijft het bedrijf als mogelijke oplossing – wat het bedrijf voor oplossing aan kan bieden is vooralsnog onduidelijk. Wel geeft Microsoft aan dat het gaat om geïsoleerde situaties, mocht je de update geïnstalleerd hebben, dan hoeft het niet zo te zijn dat er ook bij jou bestanden missen. Hoe groot het probleem werkelijk is, is onduidelijk: waarschijnlijk kan zelfs Microsoft het probleem niet volledig overzien.

Als laatste geeft Microsoft aan druk bezig te zijn met het onderzoeken van de problemen. Zodra de oorzaak is gevonden zal de uitrol wederom van start gaan, hoe lang dit zal gaan duren blijft voor nu nog onduidelijk. Dit is niet de eerste keer dat Microsoft problemen ondervindt met een grote update, met de april-update kregen een groot aantal gebruikers al te maken met een ‘blue screens of death’. Ook stelde Microsoft de oktober-update dit jaar al uit, de update had zonder problemen namelijk al in september uit moeten rollen.

Bron: TechPulse