Google werkt aan encryptie bestanden Drive

Google werkt volgens een gerucht aan de encryptie van bestanden die gebruikers op Google Drive plaatsen. Op dit moment is enkel de communicatie tussen de gebruiker en de server beveiligd; de bestanden zelf zijn niet versleuteld.

 

Cnet stelt van twee anonieme bronnen te hebben vernomen dat Google aan dergelijke versleuteling werkt. De zoekgigant heeft eerder aangegeven dat hoewel de communicatie tussen gebruiker en server versleuteld verloopt, er geen sprake is van versleuteling op Googles Servers. Dropbox, een concurrent van Google Drive, past wel versleuteling toe; of Microsoft dat bij SkyDrive ook doet, is onduidelijk.

Overigens stelt Cnet dat de encryptie van bestanden tot gevolg heeft dat bestanden daarmee niet meer toegankelijk zijn voor overheden en inlichtingendienst, maar dat is nog maar de vraag. Dropbox past wel versleuteling toe, maar beheert de encryptiesleutels zelf, waardoor medewerkers van Dropbox als dat nodig is, bestanden kunnen ont sleutelen. Alleen als de encryptiesleutel niet bij Google zelf bekend is, zijn bestanden van gebruikers niet te lezen door derden. De gebruiker zou zijn encryptiesleutels dan zelf moeten bewaren. Vergeet de gebruiker de sleutel, dan zijn de bestanden niet meer te openen. De opslagdienst Mega, van MegaUpload-oprichter Kim Dotcom, werkt op deze manier.

Update van dit artikel: klik hier.

Bron: Tweakers

 

Copyright CcReturn by Luc Baert 2013 - 2022