Wie zijn wij ?

De ViewIt video club werd gestart in 2001 als een groep Barco-medewerkers die een manier zochten om hun ervaringen met video-filmen uit te wisselen. Intussen is de groep gegroeid.

Presentaties van eigen leden en externe mensen zorgen voor een bron van informatie, zowel technisch als creatief.  We steken ook graag eens de handen uit de mouwen, waarbij al mooie clubprojectjes gerealiseerd werden.

Tot begin 2016 kwamen we samen in één van de vergaderzalen van het Kennedy-1 gebouw op het President Kennedy Park in Kortrijk. Intussen werden echter enkele afdelingen van Barco een onderdeel van het bedrijf Esterline. Alle Barco medewerkers zijn intussen verhuisd naar het bekende cilinder-vormig witte gebouw, terwijl het "Kennedy-1 gebouw" grondige reconstructiewerken onderging. Daardoor moest ViewIt even noodgedwongen on-hold tot mei 2016. Vanaf mei konden de vergaderingen terug doorgaan in het Kennedy-hotel, al was dit een tijdelijk oplossing. Vanaf oktober 2016 was het "Kennedy-1 gebouw" zo goed al helemaal ge-re-furbished zoals dat heet en konden de vergaderingen terug doorgaan in het ex-Barco gebouw dat nu Esterline heet. De eerste vergadering na 'de grote verandering', terug in ons eigen vertrouwde gebouw, werd door iedereen gesmaakt. Ook het onderwerp over gamma-correctie, wat vrij technisch is, werd door iedereen aanwezig nauwkeurig gevolgd en besproken.

Vanaf het jaar 2018 zijn wij samengesmolten met de Kuurnse Computerclub "Return". De vergaderingen hebben nog altijd 1 maal per maand plaats , maar nu op de 4de donderdag ( mits uitzondering ) van de maand. Ook zijn we terug verhuisd naar een nieuwe vergaderzaal, ditmaal in de feestzaal van café 't Molenhof te Kuurne. Alsook hebben de bestuursleden van Viewit beslist om op het einde van 2017 hun mandaat neer te leggen. Het bestuur van CcReturn heeft beslist om vanaf 2018 de club onder hun vleugels op te nemen.

De bedoeling is continuiteit in de viewit club verzekeren en ervoor te zorgen dat beide clubs er goed bij varen met een ruimer aanbod aan onderwerpen.

ViewIt op zijn best ... en klaar voor een nieuwe start.

Elke maand komen we samen met een gemiddelde bezetting van ongeveer een 15-tal mensen. Daarin komen allerhande onderwerpen aan bod, waaronder ook fotografie gerichte onderwerpen. 

Copyright CcReturn by Luc Baert 2013 - 2022