Boost de grafische kracht van je MacBook met deze officiële externe grafische kaart

Door admin op vr, 13/07/2018 - 14:00

Apple heeft samen met Blackmagic Design een externe GPU voor MacBook Pro’s uitgebracht. Blackmagic is vooral actief op de professionele videobewerkingsmarkt en ziet zijn eGPU dan ook als ideale toevoeging voor betere prestaties tijdens het bewerken van video’s, maar sluit ook VR en gaming niet uit. 

De eGPU zou grafische prestaties op de 15-inch MacBook Pro ruim 2,8 keer boosten en op de 13-inch MacBook Pro zelfs 8 keer. De uitbreiding heeft een Thunderbolt 3-aansluiting die in staat is om 5K-resolutie te voorzien. Daarnaast is er ook een HDMI-poort aanwezig die 4K ondersteunt en vier USB 3.1-A poorten. Onder de motorkap vinden we een AMD Radeon 580 Pro met 8GB GDDR5-geheugen.

Gezien het prijskaartje van €695,00 is het wat teleurstellend dat het systeem niet te upgraden is. Je bent dus beperkt tot de kaart die standaard in de behuizing zit. Verder moet het ook vermeld worden dat niet alle apps geoptimaliseerd zijn voor het gebruik van een externe grafische kaart. Zo is er bijvoorbeeld ondersteuning voor videobewerkingstool DaVinci Resolve 5, maar vreemd genoeg niet voor Apple’s eigen video-editor Final Cut Pro X.

Bron: TechPulse