10 gadgets die het najaar van 2013 zullen kleuren

 

Data News lijst de opmerkelijkste technologische snufjes op die dit najaar uitgebracht of verwacht worden.

 

 

Samsung Galaxy Gear
Op 4 september lanceert Samsung zijn langverwachte smartwatch: een polshorloge dat via een speciale app kan communiceren met een Galaxy-smartphone. Vermoedelijk wordt het gadget uitgerust met een 2,5 inch scherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels, een dualcore-processor, een camera en enkele bewegingssensoren. Ook wordt Bluetooth en NFC ondersteund, en kan je er apps op draaien die afkomstig zijn uit een eigen app-winkel van Samsung.

iPhone 5C
Naast een iPhone 5S – een geüpdatete versie van de iPhone 5 – zou Apple in september ook een goedkoper model met een plastic behuizing op de markt brengen. De veelbesproken iPhone 5C komt naar verluidt in meerdere felle kleuren beschikbaar en richt zich vooral op de opkomende markten. Gaat Apple hiermee het middensegment kunnen aanspreken, of doet het monsterbedrijf uit Cupertino op deze manier haar eigen imago afbrokkelen?

Windows 8.1
Vanaf 18 oktober begint Microsoft met de uitrol van Windows 8.1, een gratis update van het Windows 8-besturingssysteem dat beschikbaar komt in de Windows Store. De voornaamste toevoeging in Windows 8.1 is de startknop, die tot groot ongenoegen van vele gebruikers ontbreekt in de huidige versie. Daarnaast worden er nieuwe standaard-apps geïnstalleerd, worden de Internet Explorer-browser en de Windows Store vernieuwd en wordt de connectiviteit via SkyDrive geoptimaliseerd. Gebruikers zullen het nieuwe besturingssysteem ook beter kunnen personaliseren.

Microsoft Surface 2
Het is niet ondenkbaar dat Microsoft de lancering van Windows 8.1 koppelt aan een nieuwe Surface-tablet. De softwarereus is de tweede generatie van het apparaat alvast aan het uittesten, zo meldde het advertentienetwerk AdDuplex zopas. De Surface 2 zou net als zijn voorganger draaien op Windows RT, een gestripte versie van Windows 8.

De 3D-scanner The Makerbot Digitizer
In oktober wordt The Markerbot Digitizer op de markt gebracht, een scanner waarmee je in enkele minuten tijd objecten kunt inscannen die je vervolgens meteen kan laten omzetten in 3D-ontwerpen en laten afdrukken door een 3D-printer.

Nokia Lumia 1520
Volgens de geruchten brengt Nokia dit najaar een eerste ‘phablet’ uit; een kruising tussen een smarthpone en een tablet. Het zou gaan om de Lumia 1520, die zoals de naam al doet vermoeden qua design aansluit bij de huidige Lumia-smartphones. Voorts draait het toestel naar verluidt op Windows Phone 8 GDR3, een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Microsoft. Ook zou de Lumia 1520 gaan beschikken over een Qualcomm Snapdragon 800 processor met vier kernen en een kloksnelheid van 2,3 GHz, alsook een Adreno 330-gpu.

LG G2-smartphone
Het nieuwe paradepaardje van LG, de G2-smartphone, laat zich vooral opmerken door de aanwezigheid van fysieke knoppen aan de achterzijde. Het toestel heeft een 5,2 inch scherm met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en draait op Android 4.2.2. De variant van 16 GB zal 549 euro kosten, het model van 32 GB 599 euro. In Nederland wordt het toestel vanaf oktober verkocht. De uitrol naar België volgt wanneer alle afspraken met de operatoren rond zijn.

Nokia Sirius
Eind september wordt de ‘Sirius’ verwacht: Nokia’s eerste eigen tablet die gebruik maakt van Windows RT. Het toestel zou een 10,1 inch scherm met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels meekrijgen, en verder ook een vierkernige Snapdragon 800-processor van Qualcomm, een opslaggeheugen van 32 GB, een 6 megapixel camera achteraan en een 2 megapixel camera vooraan bevatten. Er wordt ook een toetsenbordaccessoire bijgevoegd met een extra batterij. Het prijskaartje wordt geraamd op 499 dollar.

iPad mini 2
Ergens in het derde kwartaal van 2013 wordt een tweede versie van de iPad mini verwacht, aldus marktonderzoeker DisplaySearch. Dit model heeft een Retina-display ingebouwd, dat zo’n hoge pixeldichtheid heeft dat je met het blote oog geen losse pixels meer kunt waarnemen.

Netflix
De streamingdienst Netflix – een variant op Spotify, maar dan voor video – biedt in de VS ruim 10.000 films en 3.000 series aan, die je onbeperkt kunt bekijken voor 8 dollar per maand. Er wordt al een hele tijd gespeculeerd op een uitrol van Netflix naar België. De kans is groot dat de dienst op 11 september voorgesteld wordt in Nederland, aangezien het bedrijf die dag een persevenement houdt bij onze noorderburen. De komst naar ons land is wellicht slechts een kwestie van tijd.

Bron: Datanews

 

Copyright CcReturn by Luc Baert 2013 - 2022